foto waarop ik vrolijk ben met diabetes type 1

3 redenen waarom ik dankbaar ben voor diabetes type 1

Ik ben me ervan bewust dat deze titel bij sommigen in het verkeerde keelgat kan schieten. “Diabetes dankbaar, hoe kóm je erbij?!”. Die gedachte heb ik ook lang gehad, dus ik begrijp deze manier van denken. Toch ben ik diabetes nu dankbaar, en wel om de onderstaande drie redenen. Ik hoop hiermee de lezer te laten inzien dat niet alles aan diabetes slecht hoeft te zijn, het is maar hoe je er zelf naar kijkt!

1: Dankzij diabetes ben ik gezonder

Van 20 kilo overgewicht, naar een gezond gewicht, veel energie en mooie testuitslagen bij de dokter. Diabetes heeft me daarbij geholpen. Hoe? Voor het controleren van je bloedsuikers moet je zoveel mogelijk weten van wat er dan precies invloed hierop heeft. Belangrijke aspecten hiervan zijn sport, voeding, en het lichaam zelf.

Door hier veel over te lezen en leren en experimenteren (uren en uren!) heb ik een beter begrip gekregen voor wat er bij een gezonde levensstijl komt kijken, met alle mooie genoemde resultaten als gevolg. Ik weet zo goed als zeker dat als ik geen diabetes had, ik hier een stuk minder belangstelling voor zou hebben…

2: Dankzij diabetes heb ik vrienden voor het leven gemaakt

Via de online diabetes community heb ik veel Nederlandse, Belgische en Engelse mensen met diabetes type 1 leren kennen. Van die mensen heb ik ontzettend veel geleerd op gebied van diabetes management en (mentale) doorzettingsvermogen. Maar ook heb ik zo veel gehad aan de herkenbare verhalen of de steun als het even moeilijk is.

Ik kan dan ook oprecht zeggen dat ik dankzij diabetes prachtige connecties heb opgedaan en daarmee vrienden voor het leven heb gemaakt!

3: Dankzij diabetes heb ik een passie gekregen

Een paar jaar terug had ik dit nooit zien aankomen, maar hoe meer ik leerde over diabetes, hoe leuker ik  het ook vond om die kennis weer door te geven. Daarom ook deze website natuurlijk! Ik hou ervan als andere diabeten zich geholpen voelen in hun reis naar grip op de conditie, dus als je vragen hebt, mail me of volg me op Instagram en stuur me een bericht.

Natuurlijk zijn er ook een hoop dingen waarvoor ik diabetes niet dankbaar ben. Het is een full time job waarbij je geen vrije dagen hebt om op te nemen, je moet altijd spullen meenemen (heel vervelend soms als je het mij vraagt), je hebt kans op complicaties en er zijn maar weinig mensen die je écht begrijpen.. Toch kies ik ervoor om er anders naar te kijken, en het mooie is dat iedereen dit kan. Jij dus ook!

DEEL DIT ARTIKEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees verder:

Mis nooit een nieuwe blog of vlog

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en krijg melding bij publicatie van een nieuwe blog of vlog. Ik spam je dus niet.

Meer informatie over de nieuwsbrief vind je in het privacybeleid