Banner 'Over Ronnie's Dosis'

OVER RONNIE

Ik heb sinds 1996 diabetes type 1, en voor een ontzettend lange tijd heb ik gedacht dat wanneer je deze conditie hebt, je standaard in het nadeel bent met vrijwel alles in het leven. Of dat nou gaat om een gezond gewicht, fatsoenlijk eten, zonder stress sociaal zijn, werk, sport, etc. 

Natuurlijk heeft type 1 diabetes gevolgen op al deze aspecten, en nog wel meer. Dat kan niemand ontkennen. Maar sinds ik bewuster ben gaan eten, regelmatiger beweeg, meer weet over diabetes management en met een positieve mindset de situatie bekijk, kan ik oprecht zeggen dat ik me nog nooit zó goed heb gevoeld. Ik ben 22 kilo kwijt, heb een HbA1C van 37, geniet van heerlijke maaltijden, hou van sociale gelegenheden en ben gek op sporten. En dat dus mét mijn chronische ziekte.

WAT IS RONNIE’S DOSIS?

Ik geloof dat je lang gezond en gelukkig kunt leven met diabetes type 1 wanneer je maar weet hoe dit moet. Uit mijn ervaring blijkt helaas dat de informatie vanuit de zorg vaak niet voldoende is voor het volledig fysiek én mentaal managen van diabetes type 1. Dat is ook niet heel gek; geen enkele dokter kan 24/7 meelopen en je adviseren bij elke beslissing die je maakt. Daarom ben ik sterk van mening dat het goed is om zelf ook kennis op te doen, om zo uiteindelijk sámen met je zorgteam de beste keuze te maken voor jouw behandeling.

Met Ronnie’s Dosis wil ik bijdragen aan het zelf opdoen van kennis. Met deze website en andere kanalen bied ik de lezer een flinke dosis aan informatie over diabetes type 1 middels (gast)blogs, artikelen, handige gidsen, persoonlijke gesprekken en meer. Deze praktische informatie heeft betrekking op alle dagelijkse zaken welke met de conditie te maken hebben, zoals sport en beweging, voeding, mentale gezondheid en diabeteskennis.

Deze informatie komt voort uit mijn eigen ervaring, door meer dan 20 jaar te leven met diabetes type 1. Daarnaast heb ik uren aan zelfstudie verricht door te duiken in wetenschappelijke databases zoals NCBI en PubMed, geschakeld met geregistreerde specialisten, tientallen relevante boeken gelezen en een cursus gevolgd van Diabetic Muscle & Fitness. Bovendien laat ik via Ronnie’s Dosis graag ervaringsdeskundigen en specialisten aan het woord als het gaat om specifieke thema’s.

Natuurlijk vind ik het belangrijk dat de getoonde informatie van hoge en betrouwbare kwaliteit is. De artikelen op Ronnie’s Dosis gaan wanneer mogelijk dan ook gepaard met verwijzing naar wetenschappelijk bewijs.

Ik hoop dat de website je nieuwe inzichten geeft en je plezier hebt in het lezen van deze artikelen. Als je vragen hebt, stuur me dan even een mailtje of volg me op Instagram: @ronniesdosis.

Veel leesplezier!

Algemene informatie:

KVK-nummer: 76077683
BTW-nummer: NL003035741B06
E-mail adres: info@ronniesdosis.nl

Privacyvoowaarden: 

Persoonlijke gegevens die verzameld worden bij het doen van een bestelling zullen puur gebruikt worden voor het aanleveren van de (digitale) dienst(en). Voor persoonlijke gegevens die verzameld worden om je beleving op de website te optimaliseren en/of je aan te melden voor de nieuwsbrieven, zal altijd eerst toestemming worden gevraagd.

Afilliate links

In sommige blogs zullen links naar producten of diensten staan. Deze producten en diensten vernoem ik alleen wanneer ik ze zelf heb gebruikt en ook adviseer, omdat ik denk dat ze van toegevoegde waarde zijn voor jou als lezer. Wanneer je interesse hebt in zo’n dienst of product en je koopt het via de link op mijn website, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor zonder dat het jou iets kost. Dit geld steek ik vervolgens weer in de website, dus het zou tof zijn als je me zo wil supporten!