Stem jij je medicatie voor diabetes type 1 af op je persoonlijke behoefte? Voor mijn achtergrond- en snelwerkende insuline heb ik eigenlijk altijd, zonder het stellen van vragen, klakkeloos het advies van mijn verschillende diabetesverpleegkundigen aangenomen. Probleem hierbij is dat niemand mijn lichaam, levensstijl en (sport)doelen beter weet, dan ikzelf. Pas toen ik zélf onderzoek ging doen naar alle insulines, wist ik pas écht een flinke stap te zetten in het behalen van betere bloedsuikers… Zie de video hieronder waarom! 

 

Ik heb geen medische diploma’s en ben geen arts. Om wijzigingen in je regime voor diabetes management toe te passen, adviseer ik je om contact op te nemen met je diabetesverpleegkundige. Ik ben niet verantwoordelijk voor evt. gevolgen n.a.v. wijzigingen in jouw regime na het zien van deze video. 

Jouw medicatie afstemmen voor diabetes type 1 op basis van je persoonlijke behoeftes kan een ingewikkelde klus zijn. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk kennis op te doen. Dit bijvoorbeeld door het lezen van blogs, vragen stellen aan je diabetesteam en anderen met diabetes. Je zou ook het stappenplan uit het Fit met Diabetes e-book kunnen volgen, zodat je in korte tijd veel leert over het managen van de conditie. Ook waarom en wanneer je jouw medicatie mogelijk moet bijstellen komt hierbij aan bod.

Tot slot deel ik ook regelmatig tips via mijn Instagram-pagina (@ronniesdosis). Wellicht zie ik je daar!