Ronnie's Dosis Update

Foto: Maria Bax

De laatste weken was het even wat rustiger op Ronnie’s Dosis, waarvoor excuses. Maar ik heb een goede reden voor mijn afwezigheid: mijn baan ben bij JDRF Nederland ging van start. Hierbij ging alle aandacht naar de 10e editie van het JDRF One Walk evenement, welke op 19 juni plaatsvond. Hiermee is er net meer dan € 123.000 opgehaald voor onderzoek naar type 1 diabetes, waarvan €1.551 voortkomt uit de actie die ik zelf op heb gezet. In deze blog vertel ik daar meer over, deel ik een korte update over mijn situatie én laat ik weten wat jullie komende tijd kunnen verwachten op Ronnie’s Dosis.

Een mooi begin bij JDRF Nederland

Mijn start bij JDRF draaide volledig om de JDRF One Walk. En hoewel dit het 10e JDRF One Walk evenement was, gold voor mij dat ik er voor de eerste keer bij was. Voor wie niet weet wat de One Walk inhoudt: het gaat om de feestelijke afsluiting van een periode waarin mensen individueel of in teams geld hebben opgehaald voor onderzoek naar type 1 diabetes. Dit dan vaak door middel van een (vaak sportieve) actie. Deze feestelijke afsluiting gaat vaak gepaard met de mogelijkheid om met wetenschappers (zoals Henk-Jan Aanstoot en Bart Roep) te praten. Ook maakt JDRF die dag het totaalbedrag wat is opgehaald voor onderzoek bekend.

Ik vind het maar moeilijk om te vertellen waar ik méér enthousiast over ben. Nooit had ik gedacht dat ik woorden kon wisselen met zulke wetenschappers. Maar tegelijkertijd had ik ook niet gedacht dat ik met mijn eigen actie, 250 km lopen in één maand, geld kon ophalen zodat o.a. zij kunnen werken aan een oplossing voor type 1 diabetes. Dat dit allemaal samenkwam op de 19e zorgde bij mij toch wel voor een emotioneel moment van euforie.

Dus… als jij gedoneerd hebt: heel veel dank. Samen zetten we stappen van type één naar type géén!

Terugkijken van de 10e JDRF One Walk kan hier:

Ronnie’s Dosis update

Ik merk dus nu al dat ik veel voldoening haal uit mijn werk bij JDRF en er staan mooie uitdagingen voor de deur. Toch mag ik Ronnie’s Dosis niet vergeten, want ook daar haal ik veel voldoening uit. Met name jullie helpen, in gesprek gaan n.a.v. mijn blogs en jullie mooie reacties lezen betekent veel voor mij. Zo was ik ook positief verrast door het feit dat ik van een vaste lezer een mail kreeg met de melding dat de persoon in kwestie mijn blogs mistte. Dank daarvoor.

Voor wie hetzelfde als deze lezer denkt heb ik goed nieuws. Vanaf nu zal ik namelijk ééns per maand een gastblog voorzien op www.levenmetdiabetes.nl. De onderwerpen die ik daar ga behandelen zijn iets meer alledaags en generiek, ten opzichte van de vaak wat meer technische of informatievere blogs die ik hier op Ronnie’s Dosis schrijf.

En ook voor de blogs hier heb ik genoeg nieuwe ideeën welke ik binnenkort allemaal ga uitwerken. Overigens, als jullie behoefte hebben om te lezen over een specifiek onderwerp en mijn mening/ervaring daarover, laat het gerust weten via de comments hieronder.

Persoonlijke update

Één van de onderwerpen welke ik binnenkort meer ga behandelen is het loopen, want dat is toch wel de grootste verandering voor mij persoonlijk geweest de afgelopen maanden.

Eerder schreef ik dat ik zou gaan loopen met een DanaRS insulinepomp en AndroidAPS, maar dit is op het laatste moment veranderd. De combinatie welke ik sinds begin mei gebruik is die van de Accu-Chek Insight met Diabeloop’s DBLG1 en de Dexcom G6.

Ik duik in de nabije toekomst in op wat voor mij de grootste voor- en nadelen zijn, maar ook of en hoe het nu kwaliteit van leven verbetert en wat het doet met je bloedsuikers over langere tijd heen.

Daarnaast ben ik weer vol aan het sporten om mijn (tijdens de lockdown verloren) spiermassa op te bouwen. Ook hier ga ik dieper op induiken. Denk aan wat en hoeveel ik eet en hoe ik dat afstem met mijn loop en insulinedoseringen. Hetzelfde geldt voor de workouts, welke drie tot vier keer per week plaatsvinden.

Dat was het even voor nu. Ik ben blij dat ik de site weer kan voorzien van nieuwe blogs en ik hoop dat jullie daar ook zo over denken.

Groet en tot snel,
Ronnie