Het stomste wat ik ooit met Type 1 Diabetes heb gedaan, is toch wel roken. Ik ben inmiddels gelukkig zo’n vier jaar gestopt, maar wou dat ik het nooit had gedaan. In deze video leg ik je uit waarom roken met diabetes zo gevaarlijk is en hoe ik er persoonlijk mee gestopt ben. 

Ik kan me nu niet meer inbeelden dat ik een sigaret opsteek. Geloof je me daarom als ik zeg dat het puur een kwestie van mindset is? Dat je mindset sterker kan zijn dan de ‘verslavende middelen’ in het tabak? Zo ja, dan heb je de eerste stap naar een leven zonder roken grotendeels al gezet.

Nog een laatste tip: Denk ook aan je omgeving. Je omgeving is allesbepalend voor het aanhouden of afleren van je gewoontes. Heb je kennissen waarmee je rookt? Heb je sigaretten in huis? Verander je omgeving, en je verandert je gewoonte.

Mocht het je echt niet lukken om uit jezelf te stoppen, zoek dan a.u.b. hulp. Je zal achteraf dankbaar zijn dat je deze stap naar een langer, gezonder en fitter leven hebt gezet.

Meer informatie over roken met diabetes type 1 vind je op het Diabetes Fonds platform diabetestype1.nl. 

Succes,

Ronnie