AuthorRonnieCategory

Zomerse watermeloentaart voor bij recept

DifficultyBeginnerYields4 Servings
Prep Time10 minsTotal Time10 mins

Deze zomerse watermeloentaart is misschien wel het makkelijkste recept ooit om een grote groep eters echt mee te verrassen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de bereiding kost nog geen 10 minuten. Daarnaast zal je na het eten van dit toetje nooit een schuldgevoel overhouden; het is namelijk zeer gezond. Geen toegevoegde suikers of ongezonde vetten te vinden in dit recept.

Ik vind deze watermeloentaart vooral goed voor na een bbq op een zomerse en warme avond. Daarentegen kun je de restjes tot bijna een week afgedekt in de koelkast bewaren, waardoor je er ook prima van kan snacken. Nog beter: je kunt er natuurlijk ook je hypo's mee oplossen, aangezien watermeloen een vrij snelle bron van koolhydraten is. Zorg er bij het bewaren wel voor dat je er een stuk folie overheen doet, of snij de taart en plaats deze in afsluitbare vershouddoosjes.

De pistachenoten kun je overigens het best ongezouten erop doen, maar ik moet zeggen dat je die maar moeilijk kunt vinden in de supermarkt. Daarnaast nog een budgettip: koop de watermeloen en de bessen voor deze zomerse watermeloentaart. bij je lokale fruitwinkel of op de markt. Daar zijn deze producten een stuk goedkoper dan in de meeste supermarkten.

Goedkoop makkelijk en lekker: is dat niet de droomcombinatie voor elk recept?

Benodigdheden:

 1 stuk watermeloen
 150 gr plantaardige kokosyoghurt
 150 gr bessen naar keuze
 5 gr munt
 50 gr pistachenoten

Bereiding:

1

Snij de zijkanten, bovenkant en onderkant van de meloen af zodat deze een taartvorm krijgt.

2

Smeer de plantaardige kokosyoghurt uit over de bovenkant van de watermeloen.

3

Leg de muntblaadjes bovenop de kokosyoghurt-laag.

4

Top de watermeloentaart met de bessen en pistachenoten (gepeld!).

5

Serveer en geniet. Bewaar restjes in de koelkast voor een andere dag.

Nutrition Facts

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 198
% Daily Value *
Total Fat 6g10%
Total Carbohydrate 27g9%
Protein 3g6%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

 1 stuk watermeloen
 150 gr plantaardige kokosyoghurt
 150 gr bessen naar keuze
 5 gr munt
 50 gr pistachenoten

Directions

1

Snij de zijkanten, bovenkant en onderkant van de meloen af zodat deze een taartvorm krijgt.

2

Smeer de plantaardige kokosyoghurt uit over de bovenkant van de watermeloen.

3

Leg de muntblaadjes bovenop de kokosyoghurt-laag.

4

Top de watermeloentaart met de bessen en pistachenoten (gepeld!).

5

Serveer en geniet. Bewaar restjes in de koelkast voor een andere dag.

Zomerse watermeloentaart