
Deze vezelrijke kikkererwten masala is volledig plantaardig en (daarmee) zeer laag in vet. Voordeel hiervan is dat het lichaam de (langzame) koolhydraten optimaal kan verwerken. De hoge hoeveelheid vezels zorgen er daarnaast voor dat dit in een traag tempo gebeurt, waardoor de bloedsuikers niet hoeven te pieken. Tot slot zit deze maaltijd bomvol vitamines en mineralen, dankzij de vele groentes.
Je kunt de kikkererwten masala serveren met aardappelen, maar voor afwisseling is rijst ook een goede optie. Kies daarbij wel voor zilvervliesrijst, wederom vanwege de vezels en bijkomende voordelen hiervan ten opzichte van witte rijst. Qua aardappelsoort adviseer ik vastkokend, al is dat naar eigen keuze.
De masala kun je ook invriezen of opnieuw opwarmen. Zo kun je meerdere porties maken voor meerdere dagen. Zorg dan wel even dat je aardappelen of rijst wel even erbij maakt. Dit hoeft niet, maar is wel het lekkerst.
Benodigdheden:
Bereiding:
Kook de aardappelen volgens verpakking.
Spoel de linzen in een vergiet af, en kook ze hierna in een (medium tot grote) pan in de 200ml water.
Wanneer de linzen het meeste water hebben opgenomen, voeg je de tomatensaus uit blik toe. Laat 5 minuten koken op laag vuur.
Spoel de kikkererwten af en voeg samen met doperwten toe aan de linzen-tomatensaus mix.
Voeg de currypoeder toe, en roer alles goed door. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Laat nog eens 5 minuten koken.
Giet de aardappelen af en serveer samen met de curry masala. Eet smakelijk!
Serving Size 1
Servings 2
- Amount Per Serving
- Calories 318
- % Daily Value *
- Total Fat 3g5%
- Saturated Fat 0.15g1%
- Total Carbohydrate 51g17%
- Dietary Fiber 9g36%
- Protein 14g29%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
Kook de aardappelen volgens verpakking.
Spoel de linzen in een vergiet af, en kook ze hierna in een (medium tot grote) pan in de 200ml water.
Wanneer de linzen het meeste water hebben opgenomen, voeg je de tomatensaus uit blik toe. Laat 5 minuten koken op laag vuur.
Spoel de kikkererwten af en voeg samen met doperwten toe aan de linzen-tomatensaus mix.
Voeg de currypoeder toe, en roer alles goed door. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Laat nog eens 5 minuten koken.
Giet de aardappelen af en serveer samen met de curry masala. Eet smakelijk!
Geef een reactie