AuthorRonnieCategory

Gele kikkererwten curry

DifficultyBeginnerYields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time15 minsTotal Time20 mins

Ik ben gek op curry, en dit makkelijke gele kikkererwten curry recept maak ik zeker eens per week. Hoewel ik adviseer om niet te veel kokosmelk in je voedingspatroon op te nemen (vanwege de verzadigde vetten en gezondheidsnadelen daarvan), bestaat de rest van het recept uit zeer gezonde en heerlijke ingrediënten. De maaltijd heeft een romige smaak en vult ook goed dankzij de vezels uit de kikkererwten en rijst. En dat terwijl alles binnen 20 minuten op tafel staat.

Een bijkomend voordeel van deze gele kikkererwten curry is het feit dat hij makkelijk voor meerdere personen klaar te maken is. Vermenigvuldig simpelweg de ingrediënten uit het recept met het aantal personen waarvoor je het klaar moet maken, en zorg dat je alles in een grotere pan doet. Dit betekent natuurlijk ook dat je het kunt invriezen en voor meerdere dagen kunt klaarmaken, mocht je daar behoefte aan hebben.

Eet smakelijk!

Benodigdheden:

 1 teentje knoflook
 1 stukje gember
 1 witte ui
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 handje spinazie
 130 gr (half blik) kikkererwten
 75 gr zilvervliesrijst
 200 ml kokosmelk light
 200 gr tomatenblokjes in blik
 1 eetlepel kurkuma poeder
 1 eetlepel komijn
 1 eetlepel paprikapoeder

Bereiding:

1

Voeg in een grote koekenpan de ui toe en laat 1 minuut bakken door middel van water of olijfolie.

2

Voeg na de minuut de gember en knoflook toe, en vervolgens de kurkuma, paprika en komijnkruiden. Mix alles goed.

3

Voeg vervolgens de paprika (gesneden in reepjes) toe en zorg dat ook deze goed gedekt zijn door de kruidenmix.

4

Voeg de tomaten uit blik, kokosmelk, en als laatst de kikkererwten toe.

5

Roer alles goed door, en laat vervolgens op middelhoog vuur 10 minuten koken. Roer tussendoor soms even.

6

Kook de rijst volgens verpakking in de tussentijd. Giet deze vervolgens af en laat nog even staan.

7

Voeg de spinazie aan de curry-mix toe tot deze volledig is gekrompen.

8

Serveer de gele kikkererwten curry vervolgens samen met de zilvervliesrijst. Eet smakelijk en enjoy!

Nutrition Facts

Serving Size 1

Servings 1


Amount Per Serving
Calories 572
% Daily Value *
Total Fat 14g22%
Total Carbohydrate 83g28%
Dietary Fiber 12.8g52%
Protein 19g38%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

 1 teentje knoflook
 1 stukje gember
 1 witte ui
 1 rode paprika
 1 gele paprika
 1 handje spinazie
 130 gr (half blik) kikkererwten
 75 gr zilvervliesrijst
 200 ml kokosmelk light
 200 gr tomatenblokjes in blik
 1 eetlepel kurkuma poeder
 1 eetlepel komijn
 1 eetlepel paprikapoeder

Directions

1

Voeg in een grote koekenpan de ui toe en laat 1 minuut bakken door middel van water of olijfolie.

2

Voeg na de minuut de gember en knoflook toe, en vervolgens de kurkuma, paprika en komijnkruiden. Mix alles goed.

3

Voeg vervolgens de paprika (gesneden in reepjes) toe en zorg dat ook deze goed gedekt zijn door de kruidenmix.

4

Voeg de tomaten uit blik, kokosmelk, en als laatst de kikkererwten toe.

5

Roer alles goed door, en laat vervolgens op middelhoog vuur 10 minuten koken. Roer tussendoor soms even.

6

Kook de rijst volgens verpakking in de tussentijd. Giet deze vervolgens af en laat nog even staan.

7

Voeg de spinazie aan de curry-mix toe tot deze volledig is gekrompen.

8

Serveer de gele kikkererwten curry vervolgens samen met de zilvervliesrijst. Eet smakelijk en enjoy!

Gele Kikkererwten Curry met Zilvervliesrijst