AuthorRonnieCategory

Chocolade-havermout-met-banaan-en-aardbeien

DifficultyBeginnerYields1 Serving
Prep Time8 minsCook Time2 minsTotal Time10 mins

Ik geef het toe: ik ben een zoetekauw. Dit chocolade havermout met banaan en aardbeien recept geeft me precies de zoete kick die ik bij mijn ontbijt graag wil hebben. En als ik in een gekke bui ben, top ik de banaan met pindakaas. 

De zoet smaak komt natuurlijk van de aardbeien en banaan. Daarnaast maak ik de havermout zoet met wat maple syrup (ahoornsiroop). Dit heeft mijn voorkeur aangezien dit een 100% natuurlijke manier is om het eten te zoeten. Tot slot komt de zoete chocoladesmaak af van de eiwitpoeder welke ik in deze havermout gebruik. 

Je kunt de havermout opwarmen in een pannetje, maar voor mij werkt 2 minuten in de magnetron prima. Scheelt toch weer tijd en afwas! Zelf voeg ik altijd plantaardige melk toe, maar je kunt ook gewoon water gebruiken om de havermout in op te warmen. 

Overigens kun je dit recept ook als inspiratie gebruiken voor je eigen havermout-bowl. Je hebt in principe geen eiwitpoeder nodig, maar kunt ook een andere variant zoals vanille proberen (deze plantaardige vanille-eiwitpoeder neem ik zelf altijd). Daarbij kun je dan zelf toppings toevoegen, zoals ander fruit, noten, etc. 

Let op: afhankelijk van het soort eiwitpoeder wat je gebruikt kan het zijn dat je meer of minder (plantaardige) melk of water nodig hebt om te voorkomen dat het goedje te dik en droog wordt. Dit is in het begin wat experimenteren. 

Benodigdheden:

 50 gr havermout
 1 banaan
 100 gr aardbeien
 10 gr pindakaas
 10 ml ahoorn syroop
 20 gr chocolade eiwitpoeder
 200 ml water of (plantaardige) melk

Bereiding:

1

Voeg de havermout toe aan een kom en giet het water of de (plantaardige) melk erbij.

2

Verwarm 2 minuten in de magnetron op 800 watt.

3

Voeg na het opwarmen de chocolade eiwitpoeder toe en roer met een lepel tot dat de havermout alle poeder heeft opgezogen.

4

Voeg de ahoornsiroop toe en meng met een lepel.

5

Snij de banaan en aardbeien in plakjes en leg deze op de chocolade havermout.

6

Top de banaan eventueel met pindakaas.

7

Eet smakelijk!

Nutrition Facts

Serving Size 1

Servings 1


Amount Per Serving
Calories 511
% Daily Value *
Total Fat 11g17%
Total Carbohydrate 76g26%
Dietary Fiber 11.8g48%
Protein 25g50%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

In deze post zitten mogelijk affiliate links.

Ingredients

 50 gr havermout
 1 banaan
 100 gr aardbeien
 10 gr pindakaas
 10 ml ahoorn syroop
 20 gr chocolade eiwitpoeder
 200 ml water of (plantaardige) melk

Directions

1

Voeg de havermout toe aan een kom en giet het water of de (plantaardige) melk erbij.

2

Verwarm 2 minuten in de magnetron op 800 watt.

3

Voeg na het opwarmen de chocolade eiwitpoeder toe en roer met een lepel tot dat de havermout alle poeder heeft opgezogen.

4

Voeg de ahoornsiroop toe en meng met een lepel.

5

Snij de banaan en aardbeien in plakjes en leg deze op de chocolade havermout.

6

Top de banaan eventueel met pindakaas.

7

Eet smakelijk!

Chocolade Havermout met Banaan en Aardbeien