Deze post gaat even niet over mij en biedt ook geen tips voor anderen met diabetes. Deze post wil ik gebruiken als eerbetoon aan mijn vriendin. Diabetes en mijn relatie zijn tenslotte onlosmakelijk verbonden, en dat lijkt me voor mijn vriendin niet altijd even makkelijk…  

Ik ga deze zomer met mijn vriendin naar Griekenland. We huren twee appartementjes (eerst Athene, daarna Mykonos), zodat we daar uit eten gaan kunnen afwisselen met zelf koken. Dit puur met oog op het versimpelen van mijn diabetes management.

Het Corona-virus raast door Nederland. Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt, maar voor de zekerheid heeft mijn vriendin op eigen initiatief extra dextro tabletten ingeslagen, “voor als schappen zo leeg komen te staan als in Italië.”

Als ik uit eten ben geweest en ik een maaltijd gegeten heb waarvan ik niet kan voorspellen wat het met mijn bloedsuikers zal doen, zet ik preventief een alarm om in de nacht mijn suikers te controleren en waar nodig bij te springen. Om 02:30 maakt dit alarm mij én mijn vriendin wakker. Het enige wat ze dan vraagt is hoe mijn waardes zijn en of ze iets voor me kan doen.

Staande ovatie

Er zijn nog zoveel meer situaties waarbij mijn diabetes een niet te negeren rol speelt in onze relatie, of dat nu leuk is of niet. Hoe ze hiermee omgaat verdient wat mij betreft een staande ovatie.

Ze viert de successen samen met me, van het helpen van anderen met diabetes tot het vieren van testresultaten waaruit blijkt dat mijn ogen nog 100% zijn. Tegelijkertijd is ze de eerste die me laat weten dat het allemaal wel goedkomt, als mijn bloedsuikers niet te controleren zijn en ik het even niet meer zie zitten.

Ze is de eerste persoon ter wereld waarbij ik me oprecht en totaal niet bezwaard voel als het gaat om mijn diabetes. Voordat ik haar leerde kennen wist ik niet dat dit mogelijk was.

Daarmee is deze post bedoeld als eerbetoon aan mijn vriendin. Ik hou van jou, en ik kan niet wachten wat voor moois onze tijd samen ons gaat brengen.