Femke en Ronnie

Een eerbetoon aan mijn vriendin

Deze post gaat even niet over mij en biedt ook geen tips voor anderen met diabetes type 1. Deze post is een eerbetoon aan mijn vriendin. Diabetes en mijn relatie zijn tenslotte onlosmakelijk verbonden. En dat lijkt me voor mijn vriendin niet altijd even makkelijk.

Ik ga deze zomer met mijn vriendin naar Griekenland. We huren een appartementje, zodat we daar uit eten gaan kunnen afwisselen met zelf koken. Dit puur met oog op het versimpelen van mijn diabetes management.

Het Corona-virus raast op dit moment door Nederland. Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt, maar voor de zekerheid heeft mijn vriendin op eigen initiatief extra dextro tabletten ingeslagen, “voor als schappen zo leeg komen te staan als in Italië.”

Als ik uit eten ben geweest en ik een maaltijd gegeten heb waarvan ik niet kan voorspellen wat het met mijn bloedsuikers zal doen, zet ik preventief een alarm om in de nacht mijn suikers te controleren en waar nodig bij te springen. Om 02:30 maakt dit alarm mij én mijn vriendin wakker. Het enige wat ze dan vraagt is hoe mijn waardes zijn en of ze iets voor me kan doen.

Staande ovatie

Er zijn nog zoveel meer situaties waarbij mijn diabetes een niet te negeren rol speelt in onze relatie, of dat nu leuk is of niet. Hoe ze hiermee omgaat verdient wat mij betreft een staande ovatie.

Ze viert de successen samen met me, van het helpen van anderen met diabetes tot het vieren van testresultaten waaruit blijkt dat mijn ogen nog 100% zijn. Tegelijkertijd is ze de eerste die me laat weten dat het allemaal wel goedkomt, als mijn bloedsuikers niet te controleren zijn en ik het even niet meer zie zitten.

Ze is de eerste persoon ter wereld waarbij ik me oprecht en totaal niet bezwaard voel als het gaat om mijn diabetes. Voordat ik haar leerde kennen wist ik niet dat dit mogelijk was.

Daarmee is deze post bedoeld als eerbetoon aan mijn vriendin. Ik hou van jou, en ik kan niet wachten wat voor moois onze tijd samen ons gaat brengen.

DEEL DIT ARTIKEL

2 reacties

  1. Heel mooi, ook ik heb dit met mijn ex mogen ervaren. Zo’n steun en toeverlaat, door weer en wind met jou en je diabetes.

    1. Hi Sven,

      Mooi dat je dit eerder hebt mogen ervaren, en ik hoop dat dit ook de volgende keer het geval zal zijn. Leuk dat je een reactie achterlaat op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees verder:

Mis nooit een nieuwe blog of vlog

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en krijg melding bij publicatie van een nieuwe blog of vlog. Ik spam je dus niet.

Meer informatie over de nieuwsbrief vind je in het privacybeleid