Als je het mij vraagt is het mooiste van social media het feit dat er een heuse ‘Diabetes Community’ is ontstaan. Het gemak waarmee je anderen met diabetes vindt die je inspireren, doen nadenken en informeren is geweldig dankzij platforms als Instagram. Vandaag deel ik met jullie wat mijn favoriete Instagram accounts over diabetes zijn van Nederlanders met Diabetes. Het gaat om persoonlijke accounts (dus geen instanties) welke je zeker moet checken! 

Stay Happy

Account: Stayhappy.nl
Onderwerp: Lifestyle
Waarom volgen:
Talitha was een van de eerste Nederlandse accounts die ik volgde. Ze deelt mooie foto’s waarmee ze je helpt herinneren dat een leven met diabetes alsnog vol met mooie ervaringen kan zijn. Daarnaast is de content heel positief ingestoken én deelt ze soms heerlijke recepten. Hiermee is Stay Happy het volgen waard!

Martyn de Jong

Account: @Martyndejong
Onderwerp: Sport, health, auto’s, etc.
Waarom volgen:
Hoewel Martyn niet heel vaak over diabetes post, is zijn account wel gaaf om te volgen gezien zijn functie als Online Manager bij Men’s Health NL. Hierdoor komt hij met veel bekende Nederlanders in contact en deelt hij informatie over zijn fitnessjourney en andere stoere (mannelijke) items.

Waar is Bea?

Account: @Waarisbea
Onderwerp: Reizen
Waarom volgen:
Ik heb Bea in het echt gesproken en ze is inspirerend omdat ze onder geen voorwaarde zich laat tegenhouden door Diabetes om de wereld af te reizen. Ze deelt tips hoe ze dit doet, dus als jij ook wil reizen is dit een aanrader!

View this post on Instagram

🇨🇳🇨🇳🇨🇳 CHINA 🇨🇳🇨🇳🇨🇳 Hét land wat ik sinds 2012 een warm hart toe draag. Waar ik meer dan regelmatig ben geweest. Waarover ik mij blijf verbazen. En van blijf genieten. Ook nu. Juist nu. Nu het land van de buitenwereld lijkt te worden afgesloten. De omboekingen, wijzigingen en annuleringen op mijn werk voor reizen (naar China maar ook elders op de wereld) zijn inmiddels aan de orde van de dag. Door #corona Mensen zijn bang. Worden bang gemaakt. Ikzelf ( #personaldisclaimer ) ben daar te nuchter voor. Van de miljarden Chinezen zijn er nu 200 overleden en 12000 besmet. Aan een winterse griep gaan in Nederland meer mensen dood en daar zijn nog veel meer mensen mee 'besmet'. Er moet wel meer aan de hand zijn dan dat wij weten. Helemaal nu de USA en Australië een inreisverbod hebben ingesteld voor Chinezen. Dát gaat wel heel ver. 🙄😵 En dus geniet ik gewoon met volle teugen van de afleveringen van Wie is de Mol? #widm en kijk met veel plezier terug op al mijn bezoekjes aan 'mijn mooie China' 🇨🇳. Hopende dat de reiswereld snel weer normaal wordt en de tickets naar China weer massaal door mij geboekt mogen worden ❤😍 Het zal je niet verbazen dat ik mij niet laat weerhouden om te blijven reizen. Mijn koffer staat al klaar. ✈ Nu maar hopen dat we, met onze China-visa in ons paspoort (nog maar net opgedroogd), Amerika wel in mogen reizen 🤣☝️ To be continued… . . . #worldcaptures #travelnewhorizons #travelphotography #landscape #naturelovers #travelgram #instadaily #chinagram #landscape #naturelovers #travelgram #instapassport #passionpassport #greatwallofchina #goexplore #exploremore #worldtraveler #nevernottraveling #traveladdict #travelstoke #ilovetravel #reisverslaafd #picoftheday #passiontowander #lovetravel #diabetes

A post shared by Bea | waarisbea.nl (@waarisbea) on

Girloninsulin

Account: @Girl0ninsulin
Onderwerp: Lifestyle
Waarom volgen:
Instagram staat bekend om het feit dat gebruikers vaak alleen de mooie dingen in het leven laten zien, maar Myrthe van Girl0ninsulin laat alles zien. Zeker veel ups – ze mag vaak spreken in het buitenland en zet zich in voor verschillende platforms voor Diabetes – maar ook downs deelt ze o.a. middels haar stories. Veel herkenbare momenten en fijn om te volgen.

Nadiabetes

Account: @Nadiabetes
Onderwerp: Lifestyle en moederschap
Waarom volgen:
Nadia heeft 28 jaar diabetes en heeft daarmee dus al behoorlijk wat ‘ervaring’ opgedaan welke ze via haar Instagram account deelt.

Loes Heijmans

Account: @Doemijmaardiabetes
Onderwerp: Leven met diabetes
Waarom volgen:
Dit is één van de powervrouwen achter de #sensorvergoeding-movement, welke je ongetwijfeld hebt meegekregen zelfs als je níet op Instagram zit. Loes deelt op haar Instagram account bijna alles als het gaat om hoe ze met diabetes omgaat. Daarnaast deelt ze ook hoe ze zich inzet voor het verspreiden van verhalen over persoonlijke verhalen, haar boek en meer. Dit alles om te laten zien wat voor impact diabetes op iemand kan hebben.

View this post on Instagram

HOE HET ALLEMAAL BEGON | Het was 2014 en ik zag een oproep van @eendiabetes voor een fotoshoot 'geef je bloot met diabetes'. Tot die tijd had ik eigenlijk nooit iets gedaan met mijn diabetes, behalve er 24/7 mee struggelen. ••• Ik meldde me aan en werd geselecteerd en zo maakte ik op een avond kennis met @jasikiphotos @monkeymanmat en @thesweetc . Ik weet nog dat ik het eerst een beetje ongemakkelijk vond, al die diabeten om me heen. Maar al gauw ontstond er een gevoel van verbondenheid en werd het een supermooie avond. ••• De shoot werd een succes en deze foto hing wekenlang op het station in Amersfoort. Zo tof! Ik weet nog dat ik een reactie kreeg van een moeder die zei: je hebt mijn zoontje zo goed geholpen. Hij schaamde zich altijd een beetje voor zijn pomp maar zei nu: kijk mama, je kunt ook heel stoer zijn met een pomp! ••• Misschien was die opmerking wel het begin van wat later mijn boek en lezingen werden. Je kunt dus blijkbaar anderen helpen, door kwetsbaar je eigen verhaal te vertellen. Hoe bijzonder is dat! ••• De rest is geschiedenis, maar wat ben ik dankbaar voor dit moment dat mijn leven met diabetes een compleet andere wending gaf. ••• #t1d #diabetes #diabetestype1 #diabadass #eendiabetes #auteur #spreker #zorgspreker #doemijmaardiabetes #doemijmaardiabeteseneenbaby #chronischziek #chronischpositief #nevergiveup

A post shared by Loes Heijmans-Beek (@loes.doemijmaardiabetes) on

Run on insulin

Account: @runoninsulin
Onderwerp: hardlopen met diabetes
Waarom volgen:
Roos is een inspirerende en snelle hardloopster en doet regelmatig mee aan wedstrijden. Voor haarzelf én voor het goede (diabetes) doel. Cardio is voor velen een van de lastigere vormen van beweging als het gaat om de bloedsuikers, dus Roos heeft een goed account om te volgen als je wil zien hoe ze hiermee omgaat!

Ronnie’s Dosis

Account: @Ronniesdosis
Onderwerp: sport, voeding, mindset, diabetes management
Waarom volgen:
Ik kon natuurlijk deze blog niet afsluiten zonder mijn instagram account te promoten, oeps! Ik deel vooral tips met betrekking tot sporten, voeding, diabetes management en mindset. Check it out!

Dit waren de Nederlandse accounts. Binnenkort zal ik een blogpost doen met internationale accounts die een must zijn om te volgen!

Welke Nederlandse accounts volg jij nog graag waardoor je meer leert, geïnspireerd raakt of waar je plezier uit haalt? Deel ze hieronder met de rest!