Ik heb de Dexcom G6, een continue glucose monitor waarmee ik mijn bloedsuikers real-time kon inzien, een maand mogen proberen. Ik zeg ‘mogen proberen’, omdat de Dexcom voor de grootste groep mensen met diabetes type 1 niet vergoed wordt. Des te pijnlijker is het feit dat ik na deze maand maar liefst 5 features kan noemen die mijn diabetes management significant verbeterde. In deze blog deel ik wat deze features zijn, zodat jullie zien wat de juiste techniek kan doen voor het managen van je bloedsuikers. Op die manier hoop ik dat jullie actief je stem laten horen in de strijd voor sensorvergoeding. Zo komt er hopelijk een dag waarop iedereen die dat nodigt heeft een CGM krijgt. 

Bekijk onderstaande video om de 5 features van de Dexcom G6 te zien:

Ik hoop dat jullie na het zien van deze video een idee hebben gekregen hoe de juiste technologie enorm kan helpen bij het managen van je bloedsuikers. Daarmee draagt dit direct bij aan je kwaliteit van leven.

Wil je ook meestrijden om het recht op een CGM? Volg dan de #SENSORVERGOEDING Facebook-pagina. Hier worden regelmatig oproepen gedaan waarin uitgelegd wordt wat jij kunt doen om te helpen.

Meer tips voor het managen van diabetes? Bekijk dan ook eens mijn andere blogs over Diabetes Management.

Heb jij ervaring met een CGM?