Consistentie is de sleutel tot een goede diabetesregulatie. Als je een plan hebt waarvan je weet dat je daarmee dat doel behaalt, en consistent de benodigde stappen hiervoor zet, dan is het een kwestie van tijd voordat je dit doel haalt. In de video hieronder duik ik in op welke rol consistentie speelt als het gaat om het managen van diabetes. Van dagelijkse gewoontes en verschillende variabelen welke impact hebben op je glucose, tot het grotere plaatje. 

Zoals je in de video kunt zien is een patroon creëren in je diabetes management ontzettend belangrijk. Op die manier kun je bij een hoge of lage bloedsuiker ook snel pinpointen wat de oorzaak is, en deze vervolgens oplossen.

Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Met meer dan 42 factoren die invloed kunnen hebben op je bloedsuikers, vraag je jezelf bijna af of je deze allemaal consistent kunt houden. Gelukkig gaat het vooral om de factoren die het meest (in verhouding) invloed hebben. Denk aan (soort en hoeveelheid) eten, beweging, slaap, etc.

Wanneer je hier een patroon en ritme in creëert, wordt diabetesregulatie als het ware iets meer geautomatiseerd. Gevolg hiervan zijn goede of betere bloedsuikers. Vanaf dit punt kun je dan langzaam nieuwe variabelen toevoegen (denk aan maaltijden, sporten, etc.) om te ontdekken wat voor effect dit heeft op je bloedsuikers. Deze data noteer je uiteraard allemaal, zodat je leert van je ervaringen.

Heb jij een consistente routine voor het managen van je bloedsuikers?