Aan tafel bij KNMP

Afgelopen week mocht ik (samen met anderen) als ervaringsdeskundige aan tafel bij het KNMP ‘Diabetes Mellitus’ congres in het World Forum in Den Haag. Hier kreeg ik de kans om 1600 apothekers uit te leggen waarom het insulinepreferentiebeleid van zorgverzekeraars (waarmee zij bestaande afspraken verbreken) voor grote problemen kan zorgen bij patiënten en welke rol de plaatselijke apotheek daarbij kan spelen.

Ook aan bod kwam hoe belangrijk patient empowerment is om deze conditie met succes te behandelen. Tot slot heb ik (helaas) opnieuw enkele verschillen moeten toelichten tussen type 1 en type 2. Dit bevestigt maar weer eens dat eerstgenoemde vooral in de schaduw leeft van de laatstgenoemde.

Voor mij een leerzame en gave ervaring om aan de tafel te zitten bij het KNMP ‘Diabetes Mellitus’ congres. En om te zien wat er achter de schermen allemaal bij komt kijken. Gelukkig keken de 1600 apothekers digitaal en dus niet fysiek mee; dat maakte het dat ik wat makkelijker kon spreken voor zo’n grote groep 😅